Interested to see more ESG reports, click here for a free login to the ESG Register.

De Ridder BV

Formal name
De Ridder BV
CoC Number
567 11 638
Sector
To be determined

Organisatie

Over De Ridder BV

De Ridder BV houdt zich enerzijds bezig met het beleveren van de markt voor ingeslotenen. Hierbij kunt u denken aan kledingstukken, meubilair en verzorgingsproducten geschikt voor zwaar gebruik. Anderzijds is De Ridder specialist in het leveren van maatwerkoplossingen voor gekoeld transport. Zo vindt bijvoorbeeld op locatie de productie van gelpacks in alle soorten en maten plaats.

Visie

De Ridder stelt zich enerzijds als doel een veilige en geborgen omgeving te creëren voor zowel medewerkers als cliënten, in uiteenlopende contexten. Anderzijds zet De Ridder zich in voor het leveren van gespecialiseerd advies en totaaloplossingen op maat bij transporten van temperatuurgevoelige of kwetsbare producten.

Missie

De Ridder staat voor het geven van specialistisch advies, het delen van kennis en het continu innoveren en optimaliseren van huidige processen, producten en werkwijzen. Dit alles ten behoeve van onze klanten. Bovendien nemen we ten alle tijden het maatschappelijk belang mee in onze afwegingen: overal waar wij kansen zien, nemen we initiatieven om een bijdrage te leveren aan een duurzamere en betere wereld.

Kernwaarden

- Oplossingsgericht. Ons creatieve team helpt u graag om – vaak op unieke wijze – tot een passende oplossing te komen voor uw situatie.

- Samenwerkend. We denken met u mee om samen tot de optimale uitkomst voor uw vraagstuk te komen. Hierbij zijn we flexibel en staat uw vraagstuk centraal.

- Bevlogen. We zijn toegewijd om u superieure service en kwaliteit te leveren. We bieden totaaloplossingen en zorgen voor optimale ontzorging.

MVO-verklaring

Visie op MVO

Bij De Ridder zijn we ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben ten opzichte van de maatschappij. Zowel richting onze medewerkers als richting het milieu. Dit dragen wij uit naar onze klanten, leveranciers en medewerkers. Zo denken we mee over duurzamere alternatieven voor bepaalde producten, bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek en zijn we continu op zoek naar manieren om processen en werkwijzen te verduurzamen en te optimaliseren.

Bedrijfsdetails

Bedrijfswebsite
deridderbv.nl deriddersafeandsecure.com coolpack.nl
MVO website
believe.nl
Emailadres voor informatie
info@deridderbv.nl

Bezoekadres

 
Industrieweg 11B
 
1566 JN Assendelft
 
Netherlands

MVO programma

Management aanpak

Core Subject Milieu

Vervuiling door bedrijfsactiviteiten.

Ambitie

We ondernemen verschillende acties om onze footprint te reduceren. Hierbij kunt u denken aan het steeds meer elektrisch rijden (ten minste 50% van huidige wagenpark is elektrisch), gebruik van LED verlichting in ons gehele bedrijfspand en het zuinig omgaan met afval en energie.

Behoud van Biodiversiteit

Ambitie

We kennen onze verantwoordelijkheid en dragen graag bij aan een betere maatschappij. We zetten ons in voor duurzame initiatieven en steunen iedere twee jaar een nieuw goed doel. Tot voor kort was dit de BijZaak, en momenteel zetten we ons in voor Trees for All en United Packaging Forest. Het aanplanten van bomen is zeer belangrijk voor behoud van de biodiversiteit.

Circulaire economie.

Ambitie

We hebben ons als doel gesteld om in 2025 voor ieder product een milieuvriendelijk alternatief aan te kunnen bieden. Met verschillende disposables van volledig composteerbare materialen en stevige producten die een lange levensduur hebben, zijn we hierin al een heel eind. De Duurzaamheidsmanager zorgt dat we op de hoogte zijn van wet- en regelgeving, innovaties en marktontwikkelingen op gebied van verduurzaming, en door deelname door interne collega's aan projectgroepen zoals de CIRCO track, kunnen we onze kennis delen en leren van andere ketenpartners.

Core Subject Arbeidspraktijk

Gezond en veilig werken.

Ambitie

Onze werkplaats voldoet aan strenge veiligheidseisen. Hygiëne speelt hierin een belangrijke rol. Bovendien wordt er wekelijks vers fruit voor de personeelsleden bezorgd en zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen genomen zoals veiligheidskleding in de productie en het magazijn.

Loopbaanontwikkeling.

Ambitie

We bieden onze medewerkers de kans zich op verschillende vlakken als persoon te ontwikkelen. Denk aan interne en externe trainingsprogramma's die voor iedereen toegankelijk zijn, het behalen van vrachtwagen rijbewijs en het aanbieden van stageplaatsen.

Core Subject Mensenrechten

Inclusief ondernemen.

Ambitie

Bij De Ridder vinden we het belangrijk om voor iedereen een fijne werkplaats te bieden. In ons magazijn werken 14 collega's met wsw-indicatie, waarvan 10 collega's ook een Wajong-indicatie hebben. Collega's worden beoordeeld op wat ze kunnen, quota's aan man-vrouw balans en culturele achtergrond zijn bij ons dus niet nodig: De Ridder is intrinsiek divers.

Core Subject Maatschappelijke ontwikkeling

Maatschappelijke Investering.

Ambitie

We geven graag iets terug aan de maatschappij, bijvoorbeeld door samen te werken met In-made voor het samenstellen van pakketten die we aan het COA leveren en door initiatieven als Stichting Goal te sponsoren. Beide hebben betrekking op de terugkeer in de maatschappij van ex-gedetineerden.

Core Subject Eerlijk zakendoen

Maatschappelijk verantwoord inkopen.

Ambitie

Binnen de gehele keten zien we toe op goede arbeidsvoorwaarden. Ons kantoor in Shanghai stelt ons bijvoorbeeld in staat om bij Aziatische leveranciers op locatie te auditeren. Hierbij wordt er niet alleen op kwaliteit maar ook op mensenrechten getoetst, zodat we zaken als kinderarbeid bij onze leveranciers kunnen uitsluiten. In 2021 voerde Bunzl in Azië 754 audits uit, waarover u meer leest in ons Sustainability Report.

Maatregelen

Adoptie bijenvolk

We hebben voor de periode 2020 tot 2022 een bijenpopulatie geadopteerd. Deze zal worden verzorgd door de imkers van de Bijzaak.

Bunzl Young Talent Program

We bieden jonge talenten de kans om zich bij De Ridder te ontwikkelen.

Elektrisch rijden

We bieden collega's de optie om voor een elektrische auto te kiezen.

GoodHabits

We bieden een online trainingsplatform aan waarop medewerkers vaardigheden naar wens kunnen ontwikkelen.

LED verlichting in gehele pand

Ons gehele bedrijfspand is voorzien van led-verlichting.

Recyclen karton

Al ons afvalkarton wordt volledig gerecycled.

Sourcing kantoor Shanghai

Binnen onze moederorganisatie behoort ook het sourcing kantoor in Shanghai, welke verantwoordelijk is voor het toezien op ethisch handelen van onze leveranciers in Azië. Daarbij horen eerlijke lonen en goede arbeidscondities. Slavernij en kinderarbeid zijn uitgesloten.

In 2021 werden er bij 754 leveranciers audits gehouden, waarvan er bij 77 verbeteringspunten zijn geconstateerd. 56 leveranciers hebben de verbeteringen doorgevoerd, 11 zijn nog bezig en 10 leveranciers zijn afgestoten omdat ze niet in staat bleken volgens onze strikte standaarden te werken.

Stichting Goal

We sponsoren het voetbalteam van Stichting Goal jaarlijks met trainingsbenodigdheden, tenues en jassen.

Trees for All

Via Trees for All en United Packaging Forest gaan we in een periode van twee jaar bomen planten. Zo planten we voor iedere nieuwe collega een boom.

Wajong

Ten minste 10% van ons medewerkersbestand bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Certificaten en prijzen

Certificaten

ISO 14001

De Ridder / Coolpack ISO 14001
Productie, inkoop, voorraadbeheer en levering van koelelementen
en absorptieproducten.

Geldig tot
Nov 1, 2023 Expired

ISO 14001

De Ridder / Hygiëne ISO 14001
Het leveren van (persoonlijke) verzorgingsproducten, matrassen en bedtextiel, schoonmaakproducten, disposables, kleding en serviesgoed, non--wovens en vliesstoffen en het samenstellen & leveren van disposable overnachtingsproducten.

Geldig tot
Nov 1, 2023 Expired

ISO 9001

Het samenstellen en leveren van non food producten waaronder matrassen en bed textiel.
Het samenstellen en leveren van klantspecifieke sets en producten
ten behoeve van forensisch onderzoek.
Productie, inkoop, voorraadbeheer en levering van koelelementen en absorptieproducten.
Het op klantspecificatie verpakken van producten.
Het samenstellen en leveren van non
food producten ten behoeve van de markt van ingesloten.

Geldig tot
Jan 11, 2024 Expired